Smartphone fotografie & IPP Awards 2017

Bij Focus Geraardsbergen staan we open voor alle vormen van fotografie. Dus ook smartphone fotografie. Soms kan het gewoonweg niet anders. Je bent onderweg zonder je fotoapparaat, en dan gebeurt het: dat speciaal licht, een onverwacht evenement of iets anders dat je u niet kan laten om te fotograferen. In zulke gevallen kan een smartphone goed van pas komen. Klein en compact zoals die zijn hebben we hedendaags onze smartphone altijd op zak en dit steeds met een geïntegreerd compact fotoapparaat. De laatste jaren hebben smartphones op technologisch vlak reuzensprongen gemaakt. Alhoewel ze nog niet kunnen evenaren met DSLR of mirroless toestellen wegens de fysieke beperkingen (kleine lens/kleine sensor) is de kwaliteit dat ze bieden vandaag goed genoeg voor heel wat soorten fotografie. Het is dan ook zo dat steeds meer werkende fotografen hun smartphone gaan gebruiken voor dagelijks werk of bepaalde opdrachten.

Sinds 2008 organiseert de IPP Awards (iPhone Photography Awards) een jaarlijkse wedstrijd waar ze prijzen uitreiken aan de beste foto’s genomen met een iPhone of een iPad. Zie hier alvast de winnaars van de 2017 editie.

Winnaar Grote Prijs

Children of Qayyarah – Sebastiano Tomada – iPhone 6s

 

1ste plaats

Dock Worker – Brendan O Se – iPhone 6s

2de plaats

The Performer – Yeow-Kwang Yeo – iPhone 6 Plus

3de plaats

The City Palace – Kuanglong Zhang – iPhone 7

Naast de IPP awards vind je ook nog andere organisaties die wedstrijden organiseren voor smartphone fotografie, hieronder een lijstje:

 

 

0

Geef een reactie