2010 | Jan Leeft

De voorstelling ‘Jan leeft !’ is een ambitieus opgezet éénmalig project.
Rond het leven en werk van kunstschilder-etser Jan De Cooman (°1893-+1949) en meer in het bijzonder zijn kruiswegen wordt een volledige voorstelling opgebouwd, nu eens niet onder vorm van een klassieke tentoonstelling.
Verschillende verenigingen, muziekensembles, een acteur en een regisseur realiseren deze multidisciplinaire voorstelling onder de coördinatie van de kunstkring. Een acteurverteller speelt de figuur van Jan De Cooman, de vertolking wordt ondersteund en versterkt door een uitgebreide beeldmontage, een zangkoor en een instrumentaal ensemble.
Jan De Cooman Leeft ! is de werktitel van de voorstelling die de kunstkring sinds begin 2010 realiseerde. De voorstelling wordt opgebouwd rond het thema ‘kruiswegen’ en ‘leven en werk van Jan De Cooman’. Deze productie kan slechts tot stand komen door de inzet van vele medewerkers en verenigingen.
Regie en scenario zijn in handen van Fré Schollaert.
Op 25 en 26 maart 2011 krijgen jullie deze voorstelling te zien in de parochiekerk te Zandbergen.
Tijdens de voorstelling mogen jullie een wervelende combinatie van live koorgezangen, live kopermuziek, beeldmontage en toneel verwachten.
Fotoclub Focus maakte een heel kunstzinnige en ontroerende fotoreeks/audiovisuele productie rond de kruiswegen. Onder leiding van Pascal Meerpoel werden een aantal kruiswegen professioneel gefotografeerd en verwerkt in een pakkende audiovisuele productie.

0